Programări Operații: 0726.998.886; Programări Consultații: Rytmomed 0732.299.822; Clinica Bine 0748.054.528; Regina Maria Primăverii 021.9268

Consultație

Consultația presupune pentru început, poate cea mai importantă parte, anamneza, adică discuția medic-pacient. Pacientul expune motivele vizitei la oftalmolog și medicul integrează toate informațiile primite alături de investigațiile ce urmează a fi făcute pentru un diagnostic corect și un tratament potrivit.


Urmează autorefractometria, testarea acuității vizuale și eventual prescierea de ochelari. Autorefractometria măsoară viciul de refracție al pacientului. 

Valorile rezultate, nu sunt identice decât în anumite cazuri cu valoarea în dioptrii a ochelarilor ce urmează a fi prescriși. Testarea acuității vizuale se face atât pentru vederea la distanță, cât și pentru vederea la apropiere sau intermediar pentru cei ce lucreaza la PC.

Ulterior investigațiile făcute în cadrul unei consultații standard sunt: 

  • biomicroscopia, 
  • examinarea fundului de ochi și
  • măsurarea tensiunii intraoculare. 

Biomicroscopia reprezintă examinarea polului anterior la biomicroscop. Această examinare ne oferă informații despre polul anterior al globului ocular, adică despre patologii ce implică corneea, conjunctiva, sclera, cristalinul, irisul, căile lacrimale sau pleoapele.

Examinarea fundului de ochi se poate face tot cu ajutorul biomicroscopului împreună cu o lentilă potrivită pentru această examinare, fie cu ajutorul oftalmoscopului direct sau oftalmoscopului indirect. Astfel putem identifica patologii ce implică retina, coroida sau nervul optic.