Programări Operații: 0726.998.886; Programări Consultații: Rytmomed 0732.299.822 / Clinica Bine 0748.054.528; Regina Maria Primăverii 021.9268

Operația de cataractă

Află totul despre operația de cataractă.

01.

Simptome

Scăderea acuității vizuale, vedere încețoșată, scăderea sensibilității la contrast, fotofobie

02.

Diagnosticarea

Este usoară și se poate face în cadrul unui simplu consult.

03.

Tratamentul

Este exclusiv chirurgical. Intervenția este nedureroasă, rapidă și nu necesită internare.

#
#

Despre cataractă și tratament

Cataracta este o afecțiune oculară frecventă ce constă în opacifierea cristalinului, o parte a ochiului.

De cele mai multe ori, în funcție de tipul cataractei, pacientul acuză vedere încețoșată, scădere a vederii ce apare treptat, relativ lent în timp, disconfort la lumină mai mult decât în mod normal.


Cauza cea mai frecventă este înaintarea în vârstă. Dar de asemenea poate apărea în contextul altor patologii, cum ar fi diabetul zaharat, sau în urma unor tratamente, cum ar fi cel cu antiinflamatoare steroidiene.

Tratamentul este exclusiv chirurgical.

Procedura chirurgicală de vindecare a cataractei este nedureroasă, durează în funcție de caz între 8 și 20 de minute, anestezia fiind topică, adică doar cu picături, fără injecție. Presupune înlocuirea cristalinului opacifiat cu un cristalin artificial. În urma operației, pacientul Își va recăpăta din nou vederea la parametrii dinaintea cataractei.

Referitor la purtarea ochelarilor postoperator, dacă pacientul alege cristalin monofocal, va purta ochelari fie la apropiere, fie la distanță, iar dacă pacientul va alege cristalin multifocal, postoperator nu va mai purta ochelari deloc.

Cristalinele pe care le folosim sunt exclusiv de la producători mondiali de top: Bausch&Lomb, Alcon sau Johnson&Johnson.

Mai multe detalii despre intervenție, tratament și cristaline, găsiți în secțiunea INFO pacienți.

Pentru programări sună la 0726.998.886 / 0732.299.822